28-09-2008

DJIGUIYA MINIME - Burkina Faso

Tour 1 april - 28 april 2009

Show, percussie & zang:

Recht uit het hart

Djiguiya Minime: een groep van zeven jongens die niet alleen het publiek, maar ook Afrikaanse instrumenten op geheel eigen wijze weten te bespelen. Samen zetten zij een geweldige voorstelling neer vol showelementen, percussie en zang. Op onnavolgbare wijze bespelen zij Afrikaanse instrumenten zoals de balafoon, de djembé en de doumdoum, de bekende grote Afrikaanse trommel. Dat alles met een knipoog: ze halen ook leuke trucs uit met deze instrumenten. Kortom: Djiguiya Minime weet een prachtige show neer te zetten die mensen raakt. Met hun talent en enthousiasme stelen ze de harten van het publiek.

Successtory

De jongens van Djiguiya Minime komen uit Burkina Faso (Afrika), één van de armste landen ter wereld. Op uitnodiging van Mundial Productions komt deze groep getalenteerde jongeren voor de tweede keer naar Nederland. De jongens wonen in het sociale centrum van Association Djiguiya waar zij muziekles krijgen en hun talenten verder ontwikkelen. Daar worden zij opgeleid tot volwaardig lid van de succesvolle ‘grote broer’: Djiguiya. Met een geheel eigen show wil Djiguiya Minime dat succes evenaren en laten zien dat zij op eigen benen staan. Met hun tour door Nederland bewijst Djiguiya Minime dat cultuur bijdraagt aan ontwikkeling.

Boek nu!

Djiguiya Minime is een echte aanrader voor percussieliefhebbers: zo jong en nu al zo verbazingwekkend formidabel! Percussie is hen met de paplepel ingegoten en zit in hun bloed. Deze passie en de voelbare energie die zij tentoonspreiden maakt Djiguiya Minime uitermate geschikt voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs en festivals.

Neem voor meer informatie contact op met:

Karla Hoffman

T +31 (0) 13 464 76 26

E Karla@mundialproductions.nl

www.mundialconcerts.nl