28-09-2008

BATUQUE BATUCADA - Rio de Janeiro - Brazilië

Batuque Batucada Tour maart 2009(Brazilië)Funky samba uit de favela’s:
ex-soldaten brengen percussie

Afro-Braziliaanse beats, percussie, samba, capoeira, moderne dans en funk: deze negen jongeren maken er één groot feest van!
Batuque Batucada is een percussieband die rechtstreeks uit de favela's van Rio de Janeiro komt. Hiermee bewijzen de jongens van Batuque Batucada dat er letterlijk ook een positief geluid komt uit de favela's.

Muziek in plaats van wapens

Sinds 2003 probeert IBISS met het project Soldado Nunca Mais (Nooit meer soldaten) de kinderen terug te gaan naar school en uit de criminaliteit te blijven. Het project richt zich op kinderen en jongeren die verwikkeld raken in de drugshandel. Muziek is één van de middelen hen motiveert en hen een alternatief te biedt. Dat is ook het verhaal achter Batuque Batucada. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot tien getalenteerde kids die Braziliaanse ritmes spelen zoals samba, funk en pagode gemixt met andere welbekende sounds als Creoolse drums, maculele en maracatu.

Wereld vol geweld

Batuque Batucada is ontstaan vanuit de Bras de Pina-project, wat is gelegen in de Cinco Bocas favela in de buitenwijken van Rio de Janeiro. Inwoners van Cinco Bocas moeten iedere dag zien te overleven in een wereld vol geweld: politie, drugsdealers en rivaliserende bendes strijden om strategische locaties om drugs te verkopen. Het is een moeilijke plek om op te groeien. Veel kinderen en jongeren overleven door te gaan schoenenpoetsen, de criminaliteit in te gaan of in de drugshandel te gaan. Ze komen vaak uit gebroken gezinnen, hebben ouders die drugsverslaafd zijn, als prostituees werken of in de drugswereld zitten. Batuque Batucada laat zien en horen dat het anders kan.

Maart 2009

voor informatie en boekingen:
karla@mundialproductions.nl
0031 -(0)13 - 4647626